jueves, 30 de noviembre de 2006

REALITATS TOSSUDES



Temps era temps. Es parlava de l’ampliació de Fira de Reus per a fer-hi un palau de congressos, el Guggenheim de Reus, en deien.
Transcorreguts pocs anys, l’invent anirà a terra per aixecar un nou centre comercial i d’oci.
Vist en perspectiva, l’actual decisió dona sortida a una ampliació de la Fira que va costar mes de mil milions de les antigues pessetes. Una inversió presa en el seu dia per un govern municipal diferent de l’actual, que en absolut resta amortitzada. Un senzill repàs d’hemeroteca posa de manifest que ICV-EA objectà aquesta decisió i va posar en dubte la seva viabilitat futura. Al seu dia se’ns deia que ICV vivia instal·lada en la cultura del no. La realitat, que és molt tossuda, ha acabat per donar-nos la raó.
Mirant-ho pel costat positiu, aquest nou espai contribuirà a un rellançament de l’activitat econòmica que enfortirà també el comerç tradicional. També significarà la generació de més d’un miler de llocs de treball i l’atracció de visitants i compradors foranis. Un espai que modernitzarà la marca de Reus com a ciutat de comerç.
Ara que la ciutat torna a impulsar fortes inversions en espais com el Gaudí Centre, i que ICV-EA torna a alertar sobre la viabilitat econòmica d’aquest projecte, volem posar de manifest que cal analitzar amb una atenció extraordinària els aspectes econòmics de l’invent. No sigui cas que per decisions precipitades, d’aquí pocs anys haguem de repensar noves reconversions d'espais. Per si les mosques.

No hay comentarios: