jueves, 14 de abril de 2011

Energia i món local


En les darreres setmanes la gravetat dels fets que està patint Japó ens demostra el desmoronament d’algunes idees relacionades amb el món de l'energia i que ens fan pensar que són necessàries altres fonts més sostenibles i inòcues. I sobretot que no hipotequin el nostre futur i salut. Tal i com demostra el pacte d'alcaldes i alcaldesses al qual es va adherir Reus el març de 2010, des del municipalisme podem contribuir a canviar aquest model. Avui la participació de més de 250 persones al Primer Congrés de Canvi Climàtic i Món Local n'era un bon exponent.
El congrés, organitzat per l’Ajuntament de Reus, l’Institut Català de l’Energia i l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, se celebra amb l’objectiu de generar l’intercanvi d’experiències i de coneixements que contribueixi a fomentar polítiques eficaces de l’administració local en la gestió eficient dels recursos.
El I Congrés Canvi climàtic i món local vol ser un espai per compartir i avaluar el resultats de polítiques desenvolupades per les administracions, així com de les accions realitzades a nivell tecnològic a partir del paper actiu del municipi en la gestió de l’energia i de l’experiència en la gestió dels recursos des de l’acció municipal.
Com és habitual en les seves intervencions, la conferència inaugural d'aquest matí del Ramon Folch (Mites, realitats i servituds de l'energia) ha estat tot un plaer escoltar i ha servit per començar la feina a partir de reflexions lúcides i necessàries.

No hay comentarios: