Ningú pot refutar que els fluxos migratoris han estat presents des del llarg de la història de la humanitat. Pels motius que fossin: comerciar, explorar o conquerir. En tot cas, els intercanvis culturals arrel de les trobades entre diferents civilitzacions ha donat lloc al desenvolupament de l'espècie humana en totes les seves dimensions. Ara volem anar en contra d'aquesta realitat? Nosaltres, un país de mercaders i descobridors que ha crescut gràcies a l'esforç dels nostres ciutadans nascuts o no a Catalunya, volem girar l'esquena a la resta del món un cop assolit el "nostre" estar del benestar? Eren els nostres avis uns criminals quan van haver d'immigrar per motius polítics i/o econòmics a països del Nord d'Europa? Són pas els gallecs, un poble amb més de 40 milions d'immigrants o descendents d'immigrants, també uns criminals? Fent polítiques actives d'integració bi-direccionals (tant pels ciutadans autòctons com pels que arriben) aconseguirem que no es reprodueixin al nostre país els greus i recents esdeveniments de França. Per altra banda, ajudant a sol.lucionar els problemes estructurals dels països d'origen de la immigració trencarem la bretxa cada cop més gran entre el 1r i el 3r Món (què poc m'agrada categoritzar les nacions!). Aquesta és l'opinió de qui es considera un immigrant. Això sí un immigrant privilegiat perquè he treballat més d'un any i mig en un país musulmà amb un contracte laboral sota el braç i un bitllet d'avió de tornada a casa. Durant aquella estada i les diverses que he visitat territoris africans (i en són bastantes) no he conegut mai un criminal. He conegut moltes persones amb projectes (però sense suport), dones i homes disposats a renunciar a les seves arrels, a la seva família, amb ganes de fer qualsevol cosa per conquerir el somni europeu. Ernest, marginalitzar la immigració ja m'esgarrifa. Necessitàvem algú com tu que digui les coses clares i altes, algú que no parli de cara la galeria. Sort.
Agraeixo molt els teus comentaris. Millor no es pot explicar. Ja parlarem. És una manera d'ajudar a pedalar la nostra idea de convivència. Una abraçada. Ernest
Si passes per aquí, et convido a fer una parada en aquest camí virtual
Quan surts per fer el viatge cap a Itaca has de pregar que el camí sigui llarg. Ple d'aventures, ple de coneixences. És preferible que duri molts anys. Que siguis vell quan fondegis l'illa...K.Kavafis
Hola sóc l'Ernest París i visc a Reus. Sóc llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, formació que vaig cursar a Granada i Barcelona(UAB). He realitzat estudis de posgrau en gestió ambiental, en seguretat pública i en ciutadania europea. Professionalment he treballat en àmbits com el de la formació, la ocupació i d'analista de polítiques de seguretat, sempre dins el sector públic. També compto amb experiència internacional en l'àmbit de les polítiques sociolaborals als Països Baixos. Actualment sóc Regidor a l'Ajuntament de Reus (3r tinent d'Alcalde, Regidor Cap de l'Àrea de Medi Ambient i Salut i regidor de Joventut). Soc president del Consell d'Administració del Grup Aigües de Reus, però per damunt de tot un servidor públic al servei de la ciutadania.
2 comentarios:
Ningú pot refutar que els fluxos migratoris han estat presents des del llarg de la història de la humanitat. Pels motius que fossin: comerciar, explorar o conquerir. En tot cas, els intercanvis culturals arrel de les trobades entre diferents civilitzacions ha donat lloc al desenvolupament de l'espècie humana en totes les seves dimensions. Ara volem anar en contra d'aquesta realitat? Nosaltres, un país de mercaders i descobridors que ha crescut gràcies a l'esforç dels nostres ciutadans nascuts o no a Catalunya, volem girar l'esquena a la resta del món un cop assolit el "nostre" estar del benestar? Eren els nostres avis uns criminals quan van haver d'immigrar per motius polítics i/o econòmics a països del Nord d'Europa? Són pas els gallecs, un poble amb més de 40 milions d'immigrants o descendents d'immigrants, també uns criminals?
Fent polítiques actives d'integració bi-direccionals (tant pels ciutadans autòctons com pels que arriben) aconseguirem que no es reprodueixin al nostre país els greus i recents esdeveniments de França. Per altra banda, ajudant a sol.lucionar els problemes estructurals dels països d'origen de la immigració trencarem la bretxa cada cop més gran entre el 1r i el 3r Món (què poc m'agrada categoritzar les nacions!).
Aquesta és l'opinió de qui es considera un immigrant. Això sí un immigrant privilegiat perquè he treballat més d'un any i mig en un país musulmà amb un contracte laboral sota el braç i un bitllet d'avió de tornada a casa. Durant aquella estada i les diverses que he visitat territoris africans (i en són bastantes) no he conegut mai un criminal. He conegut moltes persones amb projectes (però sense suport), dones i homes disposats a renunciar a les seves arrels, a la seva família, amb ganes de fer qualsevol cosa per conquerir el somni europeu.
Ernest, marginalitzar la immigració ja m'esgarrifa.
Necessitàvem algú com tu que digui les coses clares i altes, algú que no parli de cara la galeria. Sort.
Hola Francesc,
Agraeixo molt els teus comentaris. Millor no es pot explicar. Ja parlarem. És una manera d'ajudar a pedalar la nostra idea de convivència. Una abraçada.
Ernest
Publicar un comentario