jueves, 28 de octubre de 2010

El debat del paper: postures dels grups municipals al ple que aprovava la retallada de sous dels treballadors de l'ajuntament de Reus

Es diu col·loquialment que "la realitat supera la ficció" i a vegades aquesta frase popular l'encerta. Com si no es pot entendre que fa uns mesos (el 18 de juny de 2010) els regidors votèssim al plenari municipal l'aplicació del RD 8/2010 (jo l'anomeno el "zapaterazo") per retallar els sous dels funcionaris, laborals i empleats municipals i ara els mateixos que votar a favor d'aquesta mesura tan important: és a dir, PSC, CiU, ERC, PP es desdiguin. Per sort, ICV no va votar favorablement a aquesta decisió i no hem de dir allò d'"avui blanc, demà negre" però és lamentable que altres facin tots els papers de l'auca i...tan tranquils.
En aquests temps d'urgències mediàtiques i d'informacions immediates que esborren la reflexió, em permeto extreure d'aquest debat algunes de les perles que es van dir sobre el tema perquè en quedi constància:
  • Intervenció del senyor alcalde (PSC): "...Governar vol dir no fer allò que un li agrada sinó allò que toca fer..."
  • Intervenció Empar Pont (ERC): "...Governar vol dir haver de prendre decisions que a vegades agraden i altres no..."
  • Intervenció Juan Gallardo (PP): "...Respecta el posicionament dels grups del PSC i d'ERC, però els senyors d'ICV-EUiA, que s'han situat a l'extraradi de l'ordenament jurídic, a l'extraradi de l'Estat de dret, sense incomplir-lo, però sí a l'extraradi, tenen un greu problema..."
  • Intervenció Carles Pellicer (CiU): "...Manifesta que avui ha hagut un interès tacticista per part d'una formació política ICV-EUiA..." i afegeix ""Li diu al Sr. París que la situació és molt greu i sembla amb aquest tarannà happy flowers que tenen els d'ICV-EUiA que això els hi va una mica bé col·lateralment"
  • Intervenció Eduard Ortiz (PSC): ""Si el codi penal diu no robaràs i hi ha un regidor o un càrrec públic que roba, l'ideal és que se'n vagi a la presó, si un ordenament jurídic diu a l'Ajuntament que faci això i hi ha algú que no ho aprova, l'ideal és que s'envii a fiscalia perquè decideixi si aquella persona és mereixedora de continuar sent càrrec públic".

Aquests extractes demostren que el ple del 18 de juny en que vam defensar el que consideràvem just no va ser precisament un camí de roses per nosaltres. Estem contents que s'hagin pogut assolir acords que salven la retallada a molts treballadors municipals però segurament amb més mà esquerra es podien haver evitat aplicar de bones a primeres i trobar solucions sense desqualificar postures totalment raonables. O no ho ha demostrat així el temps?

No hay comentarios: