lunes, 24 de septiembre de 2007

El Camp comença a tenir full de ruta!



Fa unes setmanes ja que es va presentar l'avantoprojecte del Pla Territorial del Camp de Tarragona, un document que encara ha de rebre al·legacions d'entitats i municipis però que es pot considerar globalment un avanç. Entre els aspectes positius destacar que el document aposta per un model més depenent del transport públic i col·lectiu i posa elements per la la creació de les infraestructures necessàries per a una xarxa de rodalies al territori que contribuirà a donar resposta a les actuals necessitats de mobilitat metropolitana plantejades en el nostre entorn.
Hi ha també mancances evidents com la no inclusió explícita d’un Tramvia que connecti Tarragona, Cambrils, Salou, Vilaseca, Reus i La Canonja en el Pla de forma específica. Aquest serà un aspecte que reclamarem i defensarem amb força.
En un altre ordre de coses, destacar que l'avantprojecte inclou aspectes com ara el soterrament de la via del tren al seu pas per Reus així com l’emplaçament de l’estació de trens a la zona de Bellissens. Tots ells elements inclosos en el programa electoral d’ICV-EUiA de les passades municipals 2007, fet que demostra la seriositat i rigor dels plantejaments de la nostra formació en qüestions de futur tant importants com ara el disseny urbanístic de la ciutat, la mobilitat i la sostenibilitat.

No hay comentarios: