domingo, 15 de mayo de 2011

El debat de la tele


Si per alguna cosa existeixen les campanyes electorals és per la confrontació de diferents programes electorals. No és de rebut que les formacions sobretot les que gasten tan recursos en qüestions superficials aquests dies s'escudin amb excuses per no debatre amb els contrincants. Per aquest motiu em va sorprendre l'actitud superba de la candidata popular al debat de Canal Reus TV en la que reiteradament em va acusar de no escoltar (quan realment la que es tancava al debat era ella) i dient textualment que amb mi no volia debatre el seu programa electoral. Em sembla que la ciutadania no mereix una representant que se senti amb la veritat absoluta i que tingui por a debatre, ni que sigui amb algú amb posicionaments tan diferents com els que amb humitat i pedagogia defensa ICV-EUiA.

sábado, 14 de mayo de 2011

300.000 persones diuen prou a les retallades a Barcelona


Després que fa uns dies 8.000 persones es manifestesin a Tarragona contra les retallades, avui 300.000 persones han dit prou a Barcelona.

martes, 10 de mayo de 2011

Fukushima a Ascó? Els candidats del Camp diem "No, gràcies"



!Que noche la de aquel día!







Tothom ho sap. El nostre estil no és fer actes grandiloqüents ni campanyes de fer volar coloms. La nostra manera d'actuar és arribar a acords, signar-los públicament i complir-los i passar comptes amb la ciutadania. Zero secretismes i estratègies. Som transparents. Hi ha qui treu punxa d'això i parla de la senzillesa dels nostres actes, de la familiaritat en el seu plantejament. I això és negatiu? Ahir de nou, al teatre Bràvium van estar acompanyats de companys i companyes que lluiten en el seu dia a dia, de bona gent. Gràcies de nou a tots i a totes i endavant que queda molta feina per fer i tot és possible.

domingo, 8 de mayo de 2011

viernes, 6 de mayo de 2011

La gent el nostre capital: Gràcies companys i companyes





Qualsevol persona que es dediqui al servei públic, a la política, ha de tenir clar que és un simple representant que treballa per aconseguir uns fins col·lectius. És sobretot una tasca de servei en el que l'individu passa a segon pla i la fita és assolir l'interès general. La campanya electoral mostra de manera molt visual que sense la suma de col·laboracions, aportacions i esforços col·lectius una candidatura no s'aixeca. De nou ahir en vam tenir un exemple amb el suport de molts companys i companyes que van col·laborar perquè aquesta campanya estigués enllestida i que han aportat escalf, ànims, treball i ajuda als candidats d'ICV-EUiA per encarar aquests dies intensos en activitat. Gràcies a tots ells i elles! I per extensió, gràcies a totes les persones anònimes de tots els partits que defensen des de les idees uns objectius que creuen poden millorar l'espai que compartim.
Malgrat que hi hagi algun incrèdul em provoca tristesa avui llegir les declaracions d'una persona que teòricament estava dedicada a aquest fi noble de treballar pel seu poble (per cert durant una etapa ben llarga de temps) i que es queda amb les amargues engrunes de la venjança i el falsejament de la realitat. Quina llàstima!

Dies intensos



martes, 3 de mayo de 2011

Consell d'Infants: reunió amb els delegats de demà


Aquest matí hem celebrat una nova audiència pública del Consell d'Infants. Enguany els temes de reflexió i debat que han treballat durant l'any els infants han estat el joc net a l'esport. Més enllà de la qüestió precisa treballada, estic convençut que tots els assistents (pares, mates i mestres) estaran satisfets del procés: el treball col·lectiu d'un curs en que han après a treballar temes, a buscar consensos i a decidir de manera conjunta. Una mica el que passa a l'ajuntament en el que els representants asseguts als escons som una mena de delegats de classe que intentem treballar, pactar i buscar consensos sobre els temes de ciutadania. Als escons dels regidors també es respirava un cert ambient de final de curs, personalment estic molt satisfet de la feina que hem pogut desenvolupar en aquests anys...Però avui el protagonisme havia de ser pels nens i nenes que ens han recordat el valor del joc net. Espero que tothom hagi pres nota....

domingo, 1 de mayo de 2011

...I uns homes creixien, un exèrcit negre, que brotava lentament en els solcs..





"...I uns homes creixien, un exèrcit negre, que brotava lentament en els solcs i que granava per a les collites del segle futur, la germinació del qual faria esclatar molt aviat la terra". D'aquesta manera acaba Germinal de Zola, una lectura de ficció imprescindible per entendre part del naixement dels moviments obrers del segle XIX i que evoca les esperances d'un moment històric determinat.
Aquestes setmanes estic rellegint també el llibre del Joan Herrera Economia i ecologia que mostra de manera molt encertada que les crisis actuals, les del segle XXI, són també de sostenibilitat, malgrat que hagi qui ens vol intoxicar. Això ve a tomb de la presentació l'altre dia de les propostes per Reus que vaig fer a la Cambra de Comerç de Reus i en la qual no vaig poder estar de recordar que el cementiri nuclear a Ascó no és només una injustícia territorial sino també una mala opció des d'un punt de vista econòmic. Deixo a banda el perill que representa com hem pogut veure amb la nova contaminació que ha tingut lloc a Ascó aquests dies de nou.Aquest ha estat també el cap de setmana en el que molts hem tornat a sortir al carrer en motiu de l'1 de maig. Enguany com a prèvia a les mobilitzacions que es faran la setmana vinent específicament sobre les retallades en sanitat, ensenyament,... que està fent el mal anomenat "govern dels millors" de CiU. A la manifestació de Tarragona els membres de la llista de Reus hem tingut una forta presència començant pels companys Toni Puig i Encarna Quirós que treballen quotidianament en el món sindical.