viernes, 30 de marzo de 2007

Un canvi de xip en matèria de joventut













Juntament amb una delegació de Joves d'Esquerra Verda hem visitat la Lan Party de Reus (30/03), on hem aprofitat per a presentar les nostres propostes en matèria de Joventut.

Durant la roda de premsa, la Meritxell Llesera i la Roser López (coordinadores de Joves d'Esquerra Verda a Reus) han presentat la proposta de potenciar el programari lliure i la xarxa inalàmbrica a cost molt reduït. ICV-EUiA vol evitar de totes totes la fractura digital i aposta per la democtratització de les noves tecnologies.
Altres propostes en matèria de joventut que han estat presentades són la creació d'un sala polivalent de mitjà format al servei de les enitats, la creació de la Regidoria de Joventut i el Consell de Joves per a l'impuls de polítiques integrals per a joves i la creació a l'Oficina Municipal de l'Habitatge de línies específiques d'ajuts per a persones joves.
Quin millor lloc que a la Lan Party per reivindicar un canvi de xip en matèria de joventut.

jueves, 29 de marzo de 2007

Visita a la Junta del Club de Futbol Reus Deportiu
















Dimecres (28/03) una delegació d'ICV-EUiA ha mantingut una entrevista amb la Junta del Clb de Futbol Reus Deportiu i el seu president Xavier Llastarri. La nostra coalició ha explicat a la Junta del Club la nostra aposta per l'esport de base i s'ha posicionat en el desacord de la decisió de l'Ajuntament de subvencionar l'esport professional, la qual cosa no vol dir donar l'esquena al club. Una visita molt interessant i necessària per ambdues parts.

martes, 27 de marzo de 2007

Trobada amb l'Associació de Sords de Reus









Dimarts (27/03) he mantingut una trobada amb la Associació de Sords de Reus. Una trobada positiva que s'emmarca dins la campanya "a peu de carrer" per conèixer les múltiples realitats de la ciutat.

Deixeu pas !

lunes, 26 de marzo de 2007

Calçotada amb els veïns de la Urb. Blancafort
















Diumenge (25/03) he visitat la Urbanització de Blancafort amb en Daniel Pi i la Teresa Vallverdú. amb motiu d'una campanya de les Regidories de medi Ambient i Salut Pública de l'Ajuntament de Reus. He aprofitat per a saludar els veïns de la Urbanització i comentar aspectes del seu interès. Amb en Bartolomé Pluma,el president de l'AA.VV Blancafort he departit una bona estona en el marc de la calçotada que organitzaven els veïns. Una visita més a peu de carrer que ha servit per explicar les nostres propostes per a Reus. En el marc d'una altra calçotada he sentit a dir que ERC proposa un pacte a CiU a canvi d'un referendum sobre l'autodeterminació. Quan es faran grans?

sábado, 24 de marzo de 2007

"A peu de carrer", 150 visites de ciutat, sumant complicitats


Visita a CCOO de Reus


Divendres (23/03) juntament amb el company d'EUiA Josep Mª Vázquez, hem realitzat una visita al sindicat de CCOO a Reus. Hem mantigut una reunió de treball amb la executiva comarcal i hem exposat les prioritats polítiques i les nostres propostes de proximitat de la nostra coalició municipal. A banda de sentir-nos com a casa, hem trobat amplíssimes coincidències i complicitats. Una trobada més en el marc de la campanya "A PEU DE CARRER" que ens serveix per llegir la ciutat, prendre-li el pols, presentar les nostes propostes i trabar complicitats. Als companys i amics de CCOO, moltes gràcies.

jueves, 22 de marzo de 2007

Trobada amb la Junta de Pimec










Dijous (22/03) he mantingut una trobada amb la Junta de Pimec a la nova seu de l'entitat al Cr. Alvalde Joan Beltran. Hem repassat les nostres propostes en matèria d'empresa, sòl industrial, tecnoparc, mobilitat, promoció comercial, infrastructures i promoció de ciutat. Una bona sessió de treball que ha servit per explicar a la Junta les nostres propostes i la nostra obra de govern. Tenim propostes, sabem explicar-les i ens reconeixen la bona feina feta.

L'aigua. Un bé escàs. No la malgastem

Visita a la UGT
















Dins la campanya "a peu de carrer" que venim desenvolupant des de fa mesos, una delegació d'ICV-EUiA ha visitat la seu de la UGT (21/03) i ha mantingut una entrevista amb representants sindicals. Juntament amb l'Iñaki i la Pilar Pérez hem explicat les nostres propostes de proximitat per a la ciutat. Ens han destacat que ICV-EUiA ha estat la única força política que els ha fet una visita de ciutat per explicar les nostres propostes i ens han augurat un bon resultat electoral. Un pas més en el camí que hem traçat per esdevenir la força política referent en matèria de proximitat. Hi ha una altra manera de fer política que es diu ICV-EUiA.

martes, 20 de marzo de 2007

Trobada amb veïns del Mas Abelló















Dimarts (20/03) una delegació d'ICV-EUiA mantindrem una reunió de treball amb veïns del barri de Mas Abelló per tal d'explicar les nostres propostes i explicar la tasca feta des del govern municipal. Una visita més (la 137ª) dins la campanya "a peu de carrer" que des de fa mesos venim realitzant per explicar les nostres propostes de proximitat. El regidor de barri, el pont de St. Josep Obrer, una nova proposta a la llei de Barris, l'impacte del tecnoparc i l'encaix en el barri, les polítiques de proximitat, la convivència. Propostes de proximitat per a les persones del barri.

jueves, 15 de marzo de 2007

Presentació de les propostes de participació, proximitat i seguretat






















Dijous (15/03) hem presentat a la zona de la Patacada (al cor del Barri del Carme) les propostes de participació, proximitat, convivència i seguretat. Tenim més de 75 propostes. La idea de fons és que a major cohesió social major seguretat. ICV-EUiA posa l'accent en la cohesió social i l'impuls de les polítiques d'acció social. La seguretat no és una cosa només de policies. A grans trets hem destacat:

Proximitat i participació

El Regidor de Barri (Reus 5 districtes, 5 regidors/es de barri).
Els Consells de Districte
Un nou reglament de participació.
Convertir la participació en un continu de l'acció municipal.
Cap política pública sense una participació real.

Convivència

La Oficina de Mediació: una aposta per la resolució participada i dialogada de conflictes que eviti la denúncia per la denúncia i acostumi a les parts a participar en un procés (compromís) per a la resolució de conflictes de convivència.

Seguretat

- Aposta pel calendari de desplegament dels Mossos d'Esquadra.
- Una sala de coordinació conjunta (Guardia Urbana i Mossos d'Esquadra) en pos d'una major eficàcia policial.
- Creació d'unitats especialitzades de policia verda (encarregada de la vigilància en lleres, camins, barrancs i masos). Es tracta d'unitats que evitin abocaments de residus a l'entorn del nucli urbà i facultats en matèria de patrulles antisoroll (tubs escapament motos, mesures en locals...)
- Reus, subseu del futur Institut de Seguretat de Catalunya (hem d'aprofitar la conversió de l'Escola de Policia de Catalunya en Institut de Seguretat) per tal de reclamar que la 2ª àrea metropolitana de Catalunya en sigui subseu. Aquest Institut s'encarrega de la formació permanent dels professionals de la seguretat.








A peu de carrer amb la gent del Bravium









Dimecres (14/03) una delegació d'ICV-EUiA, hem realitzat una visita de ciutat a la gent del Bravium. La visita s'engloba dins la campanya a peu de carrer que la coalició està realitzant els darrers mesos per tal de conèixer totes les realitats de la ciutat. Ens va rebre la junta del teatre amb en Jaume Amenós al capdavant i vàrem poder departir una bona estona sobre el present i el futur de l'entitat, bressol del teatre a la ciutat. Una vegada més (i ja en van 136) vàrem trobar complicitats a les qüestions de proximitat, quotidianitat i polítiques del dia a dia que la nostra coalició representa. Les persones que fem ICV-EUiA a Reus ja no ens cal dir que som el referent de la proximitat sinó que som reconeguts com a tals. Anem pel bon camí, però encara queda una llarga feina.

miércoles, 14 de marzo de 2007

Un hospital del s. XXI per a Reus













Dimarts (12/03) s'ha col·locat la 1ª pedra del nou Hospital de Reus. Un hospital que respòn a les necessitats d'una ciutat de més de 100.000. habitants. Un hospital que s'emmarca dins el pacte nacional de salut. Un hospital que ha estat possible amb un govern de la Generalitat catalanista i d'esquerres. Un hospital que políticament no es pot apropiar ningú. L'Hospital de totes i tots.

Amb Josep Nuet, Senador de l'Entesa












Dimarts (13/03) el Senador de l'Entesa Josep Nuet (ICV-EUiA) va visitar Reus. Vaig tenir ocasió de poder departir amb ell durant la entrevista que va mantenir amb l'Alcalde de la ciutat, la regidora del Grup Municipal. Ens va transmetre les bones sensacions que li arriben del treball que fa la coalició a Reus i de les expectatives de creixement que hi ha arreu de Catalunya. Estic segur que com a reusenc que és en Josep Nuet farà una excel·lent tasca al Senat i que sabrà actuar com a interlocutor permanent d'aquest territori al Senat.

martes, 13 de marzo de 2007

Trobada amb la Coordinadora d'Esplais i Escoltes de Reus















Dilluns (11/03) he realitzat una visita a la Coordinadora d'Esplais i Escoltes de Reus a la seu del Cr. Pubill Oriol. He pogut comprovar en primera persona, les activitats que desenvolupen. Els esplais i escoltes realitzen una tasca important en l'àmbit de l'educació en valors. Una visita més a peu de carrer (i ja en van 135) per conèixer tots els vèrtexs de la realitat de la ciutat.

lunes, 12 de marzo de 2007

Amb Joan Saura a la Assemblea de Joves d'Esquerra Verda
















Diumenge (12/03) vaig assistir amb Joan Saura a la cloenda de la VII Assemblea de Joves d'Esquerra Verda-Joves amb Iniciativa, juntament amb altres dirigents d'ICV. Vaig tenir la oportunitat de poder departir amb en Joan Saura durant una bona estona, i vàrem estar parlant de les nostres perspectives a Reus. A nivell nacional Reus serà una de les ciutats on es visibilitzarà el creixement d'ICV-EUiA. Ens va encoratjar a seguir treballant, a continuar desenvolupant propostes de quotidianitat i proximitat i en definitiva a explicar la ciutat "a peu de carrer".


miércoles, 7 de marzo de 2007

8 de març dia de la dona treballadora


La V verda: un cinturó verd per a Reus


ICV-EUiA proposa la creació d'una V verda que delimiti el conttinu urbà a Reus. Es tracta d'una proposta programàtica que suposarà un cinturó verd amb una superfície de més de 300 ha. Aquesta V verda marcàrà el límit de terme dins el nostre model de ciutat compacta. Podria albergar un parc eòlic urbà amb diferents generadors a l'alçada del Roquís com a aposta per les energies renovables. La proposta d'anella verda suposaria un corredor ecològic de protecció del paisatge, la flora i fauna local i la configuració d'un paisatge típicament mediterrani. Una V verda per passejar, anar en bici, caminar i fer esport. Mentre d'altres alimenten polèmiques nosaltres fem propostes

lunes, 5 de marzo de 2007

Plantant arbres al Roquís

Diumenge (04/03) al Parc del Roquís he assistit a la II plantada d'arbres amp persones del GEPEC. Juntament amb una trentena de voluntaris i uns monitors que ens han instruït hem plantat una bona quantitat d'arbres i hem contribuït a donar forma a un nou parc de la ciutat. Un dia primaveral, pics i pales i força persones contribuïnt a la causa.

viernes, 2 de marzo de 2007

Nous Horitzons per a Reus















Dissabte (03/03) ICV-EUiA celebra al Mas Miarnau de Reus, la seva convenció programàtica. En ella confluirà el treball d'un procés participatiu realitzat durant mesos. El Regidor de Barri, la Sala de Coordinació conjunta entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, la conversió de l'Arxiu en una Casa Oberta de Cultura, la V verda (un gran pulmó verd a la ciutat que limita el creixement de la ciutat al nivell de les rondes), uns serveis socials més avançats que responguin a les necessitats de les persones. En definitiva nous horitzons i polítiques de proximitat per a Reus. Hem trobat moltes complicitats. Som la força política referent de la proximitat.

Curs de conducció eficient















Dijous (01/03/) he participat en el curs de conducció eficient celebrat a l'Espai l'oficina de difusió ambiental de la Regidoria de Medi Ambient. Es tracta d'adquirir les nocions per tal de conduir amb la mínima despesa de combustible possible. Un curs que imparteix personal de l'ICAEN (Institut Català de l'Energia). Un curs que m'ha permès conèixer de primera mà els consells per a minimitzr el consum de combustible als vehicles. Una vegada més, una bona iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient.

jueves, 1 de marzo de 2007

Amb la Dolors Comas al Casal de les Dones

Dimecres (28/02) al Casal de les Dones de Reus, he assistit a la xerrada-conferència que la Dolors Comas ha realitzat amb motiu de la presentació del llibre "Dones, les altres polítiques". En el transcurs de la xerrada la Dolors ens ha explicat les dificultats que encara troben moltes dones per entrar en política i accedir a determinats càrrecs públics. Poder departir amb la Dolors és una d'aquelles coses que sempre venen de gust i una oportunitat d'aprenentatge. L'acte ha estat presentat per la Montserrat Foraster i ha comptat amb la presència de la Pilar Pérez.