miércoles, 28 de febrero de 2007

Trobada amb el col·lectiu d'uruguaians de Reus

Dimarts (27/02) he mantingut una trobada amb l'associació d'uruguaians de Reus "Termo y Mate", en el marc de la campanya a peu de carrer. Amb ells he compartit l'alegria d'haver participat en el carnaval de Reus per primer cop, un fet que avaluen com un signe d'integració i de convivència entre cultures i persones. He pogut conèixer de primera mà les seves inquietuds i projectes.

viernes, 23 de febrero de 2007

Anem pel bon camí

La campanya a peu de carrer arriba a les 125 visites.

jueves, 22 de febrero de 2007

Les contradiccions del PP

El PP ha demanat en seu parlamentària (25/01) l'aturada del desplegament del cos de Mossos d'Esquadra a Catalunya. El desplegament s'inicià el 1994 a Osona i clou el proper 2008 amb el desplegament a les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. El programa electoral del PP a les eleccions al Parlament de Catalunya, assenyala en la seva pàgina 17 " impulsarem el procés de depslegament dels Mossos d'Esquadra a tot el territori de Catalunya, tot garantint el manteniment i si s'escau l'ampliació de les dotacions policials en el territoris on encara no s'han desplegat" (cita textual) ". Només 3 mesos després el PP ha sol·licitat aturar el desplegament. Això si, després el PP s'ompla la boca parlant d'inseguretat ciutadana. Visca la coherència !.

Visita a les parcel·les casas

Dijous (21/02) realitzaré una visita a les parcel.les Casas, per tal de conèixer de primera mà la realitat d'aquella zona de la ciutat. Mantindrem una visita amb la Sra. Isabel Moreno i d'altres membres de la Junta de l'AA.VV. Una trobada més que s'inclou en la ronda de visites "a peu de carrer" que estem realitzant per llegir la ciutat des de tots els seus vèrtexs.

miércoles, 21 de febrero de 2007

Avaries constants als rodalies: la vergonya de Renfe


Visita a la nova junta d'Òmnium Cultural

Dimarts (20/02) una delegació d'ICV-EUiA ha visitat la seu d'Òmnium Cultural a Reus. Hem mantingut una trobada interessant amb la nova junta i el seu president Josep Maria Raduà, el qual ens ha explicat els nous projectes de l'entitat. Els premis literaris de la nit de Santa Llúcia seran un esdeveniment de primera magnitud que situa en primera línia l'activitat de l'entitat. Una trobada molt interessant a una de les entitats emblemàtiques de la ciutat.

martes, 20 de febrero de 2007

Jo aposto pel consum responsable

Visita a TECNOL

La campanya "a peu de carrer" ha fet aquest matí (20/02) parada i fonda a TECNOL. Una delegació d'ICV-EUiA ha visitat les dependències de TECNOL i hem mantingut una llarga entrevista amb el seu Director General. Sr. Xavier Martínez. Una visita molt intressant que ens permet continuar llegint la ciutat i presentant les nostres propostes sobre mercat de treball i nou model de competitivitat basat en la cohesió social, el suport a les empreses, la prevenció de riscos laborals i el respecte a l'entorn. Una visita profitosa.

jueves, 15 de febrero de 2007

Criminalitzar la immigració m'esgarrifa

Sessió de treball a REDESSA

Tecnoparc, Centre Internacional de Negocis, Redessa 2, Redessa 3, la nutrició i la salut, el projecte zenit. Aquestes i altres realitats han estat analitzades en una sessió de treball a Redessa amb Antoni Soy, Secretari d'Indústria i Empresa del Dept. d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat. Una sessió de treball profitosa per copsar de primerà mà el dia a dia de Redessa.

Entrevista amb el Director de l'IES Josep Tapiró

Dijous 15/02 he realitzat una visita a l'IES Josep Tapiró i he mantingut una entrevista amb el seu director Joan Massana. Una trobada que s'inclou en la ronda de visites "a peu de carrer". Hem comentat diversos aspectes del centre, l'encaix de la nova ciutadania a les aules i la funció dels educadors en valors de solidaritat i convivència. Una trobada molt interessant.

A peu de carrer a la CGT

Dimecres 14/02 he visitat les dependències de la CGT a Reus i he mantingut una trobada amb els membres de la seva junta. Una visita més a peu de carrer per tal de continuar llegint la ciutat.

miércoles, 14 de febrero de 2007

Pedalem per Reus: La bicileta de campanya

Faré la precampanya i la campanya electoral amb aquesta bicicleta. Més enllà del joc de paraules de la bicicleta de campanya i la campanya en bici, aquesta vol simbolitzar la proximitat, una altra manera més sostenible, barata i saludable de moure's per la ciutat i la visualització d'una altra manera de fer política. Però no només això. ICV-EUiA ha posat en marxa la campanya pedalem per Reus per tal de donar a conèixer les nostres propostes a les persones, als barris i les seves entitats. Al final de la campanya sortejarem la bici de l'alacaldable d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Reus. Tan sols demanem una cosa: el compromís d'usar-la. Pedales amb nosaltres?

martes, 13 de febrero de 2007

Emplacem les altres formacions a definir-se

Sembla que hi ha algú que comença a agradar-li la idea del regidor de barri, una de les propostes de proximitat que ICV-EUiA plantejarà de cara al proper mandat municipal. Des d'aquí emplacem a les altres formacions polítiques a definir-se sobre aquesta proposta. ICV-EUiA proposa nomenar 5 regidors/es de barri i Consells de Districte per tal de definir una administració més propera i sensible a les persones. No volem que els barris vagin a l'Ajuntament, sinó que l'Ajuntament sigui als barris. Una proposta que explicada als barris i als veïns va adquirint moltes complicitats. Regidor de barri, Consells de Districte nou reglament de participació. Les eines per a les polítiques de quotidianitat per al Reus del segle XXI. Què en pensen les altres formacions?

La bicicleta? Jo hi crec

lunes, 12 de febrero de 2007

Visita a jardins de Reus

Dilluns (12/02) una delegació d'ICV-EUiA realitzarem una visita a jardins de Reus i mantindrem una entrevista amb alguns veïns d'entre ells la Presidenta de l'AA.VV Jardina de Reus, la Sra. Rosa Mancebón. Una visita més dins la campanya a peu de carrer per tal de llegir la ciutat i les seves múltiples realitats.

viernes, 9 de febrero de 2007

Patinar és ser incívic? Jo penso que no

Trobada amb membres del GEPEC

Divendres (09/02) juntament amb l'Albert Calduch, he mantingut una trobada molt cordial amb membres del GEPEC, una de les entitats ambientalistes emblemàtiques de casa nostra.

M'han comentat la excel·lent relació que la entitat ha mantingut amb l'actual regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Pi, del qual m'han destacat la seva capacitat de treball, rigor en la gestió, transparència i de persona accessible. Una trobada que s'inclou en la ronda de visites en el marc de la campanya a peu de carrer.

jueves, 8 de febrero de 2007

Visita a la seu de Pimec

Dijous (08/02) he assistit a la inauguració de la seu que Pimec té a Reus en el marc de la visita que hi ha realitzat el Conseller de Governació i Administració Pública de la Generalitat. La petita i mitjana empresa juga un paper vertebrador del territori. L'administració ha de ser capaç d'atendre les necessitats: la formació, les infraestructures i l'ús de les noves tecnologies al servei del teixit productiu d'aquestes petites i mitjanes empreses de casa a nostra que dibuixen la realitat metropolitana del Camp.

martes, 6 de febrero de 2007

Trobada amb la junta de la Unió de Botiguers

Dimarts (06/02) mantindrem una trobada amb la junta de la Unió de Botiguers de Reus, en el marc de la campanya a peu de carrer. La trobada té la voluntat d'intercanviar punts de vista i conèixer de primera mà les inquietuds i les propostes del sector comercial de la ciutat. El POEC, el centre comercial de Metrovacesa a la Fira, l'impuls dels mercats municipals, la preocupació per les obres... són elements d'actualitat que afecten el sector comercial. Els explicarem les nostres propostes en matèria comercial i les mesures d'impuls i dinamisme pel comerç local.

lunes, 5 de febrero de 2007

Visita a Carrutxa

En el marc de la campanya "a peu de carrer" he visitat (05/02) la seu de Carrutxa i he mantingut una entrevista amb la seva Junta. Entre d'altres aspectes hem intercanviat punts de vista en l'àmbit de les polítiques culturals a Reus. Els he exposat la proposta de reconvertir l'arxiu del Castell en un centre obert de cultura, una mena de centre cívic de la cultura al bell mig de la ciutat a disposició de les entitats. He trobat àmplies coincidències i complicitats, com per exemple la casa de la festa, una mena de magatzem visitable on poder contemplar els elements del seguici festiu i els passos de setmana santa. Una tarda molt ben aprofitada.

A peu de carrer al barri Juroca

La campanya a peu de carrer ha fet parada i fonda al Barri Juroca. Durant un matí he caminat pel barri on hem pogut comprovar molts dels reptes que hi ha pendents. Cada cop tinc més clar que la figura del regidor de barri és molt necessària i compta amb moltes complicitats.
Emplaço els caps de llista de les altres formacions a posicionar-se sobre la proposta d'ICV-EUiA d'implantar la figura del regidor de barri, un nou reglament de participació i els Consells de Districte.

domingo, 4 de febrero de 2007

Recollida pneumàtica: opció de futur

La recollida pneumàtica es tracta d'un sistema segur i fiable, que permet transportar els residus des de les bústies de dipòsit fins al punt de càrrega dels camions de recollida utilitzant l’aire com a vehicle de transport. Continuant la tasca en recollida selectiva que ha fet Reus en la darrera dècada, la pneumàtica és també una tecnologia que ajuda a separar els residus a l’orígen. L’espai urbà en surt beneficiat, com les persones que viuen a la zona servida. En el futur, els grans productors (restauració, comerços,…) incorporaran progressivament punts d’abocament interiors, eliminant la presència del residu a la via pública. Les noves promocions d’habitatge disposaran de punt d’abocament en l’espai comú. La recollida pneumàtica ens ha de permetre anar arraconant un dels elements més antipàtics i problemàtics de la ciutat: els contenidors.

viernes, 2 de febrero de 2007

ICV no és fum. Els altres? no ho sé

A peu de carrer al Barri Fortuny

En el marc de la campanya "a peu de carrer" he tingut una interessantíssima trobada amb Mossèn Ignasi Olivé, de la parròquia del barri Fortuny, i altres persones del barri. Hem pogut comprovar in situ que el barri Fortuny és un espai en transformació i receptor de moltes persones nouvingudes, que conformen la nova ciutadania. Persones com l'Ignasi treballen per la cohesió social, la plena integració i la convivència al barri. Juntament amb la Pilar Perez i l'Iñaki Vàzquez els hem explicat que ICV-EUiA vol esdevenir la força política de referència en qüestions de proximitat, la quotidianitat i la participació. Una parada més del viatge que he emprès per la ciutat "a peu de carrer", on trobem complicitats de moltes persones.

Visita al Centre el Cachirulo

Amb la Pilar Pérez i l'Iñaki Vàzquez he visitat el centre aragonès a Reus "el Cachirulo", i he mantingut una interessant trobada amb el seu president Sr. Antonino Mor, i altres membres de la Junta. Hem pogut comprovar de primera mà la vitalitat de l'entitat, tallers de punta de coixí, cant coral, ball de jotes i punt de trobada de persones aragoneses que resideixen a la ciutat. Una visita més de la campanya "a peu de carrer" per conèixer les diferents realitats de la ciutat. Una visita que ha valgut molt la pena.

jueves, 1 de febrero de 2007

Al guti, in memoriam


Em planto contra el canvi climàtic

ICV de Reus s'afegeix a la iniciativa impulsada pel Grup Aliança pel Planeta i us convida a participar-hi i lluitar contra el canvi climàtic el pròxim dijous 1 de febrer apagant les llums durant 5 minuts de 19.55 hores a 20.00 hores.

Una de blogs

He llegit en algun mitjà la conversa que vaig mantenir amb en Xavier Domínguez sobre l'ús i confecció dels blogs, que pel que veig s'estan convertint en eines útils i de consulta freqüent. Em proposo establir una presència pràcticament diària a través d'aquest blog personal, punt de trobada virtual, i eina de proximitat i quotidianitat. En definitiva l'ús de les tecnologies com a eina de contacte i intereacció. Properament presentaré la idea dels cafès virtuals; es tracta de destinar un temps de presència virtual en temps real, que permeti el contacte on line a preguntes, crítiques, suggerències a qüestions de ciutat.